СЪБИТИЯ

Танго бал с танцови демонстрации
11 декември, Централен военен клуб, 19 ч.

Тази година отново на 11 декември Студио ТангерИН ще бъде домакин на станалия вече традиционен танго бал в чест на Деня на тангото. Балът ще се проведе в Зала 1 на Централния военен клуб в София. Както всяка година на този бал ще има специални танцови дeмонстрации на български танцьори на аржентинско танго. Този път, вместо обичайната презентация на клубовете, организаторите са решили да представят на любителите на тангото нови лица, които не са участвали с демонстрации през минали години. На бала ще танцуват двойките Стефка Карастоянова и Адриан Златанов, Стоян Христов и Анета Стоева, както и танцьори, които ще се представят със съдействието на SofiaTango. За музиката отново ще се грижи DJ Ivo от ТангерИН, а любителите на виното за втора поредна година ще могата да опитат вината от серията “Танго” на Винпром Русе.----------------

Концерт на аржентинското дуо
Gobi - Destaillats
12 декември, Дом на киното, 20 ч.

Тази година в рамките на събитията посветени на Деня на тангото софийската публика ще може да чуе на живо концерт с автентично аржентинско танго в изпълнение на китариста и певеца Серхио Гоби и бандонеониста Гижермо Дестайжатс. И двамата са родом от Аржентина, живеят в Берлин и изнасят концерти из цяла Европа като дуо или с някоя от многото танго формации, в които участват. Репертоарът на дуото е еклектичен като самото танго, в него има както традиционни творби, така и по-съвременни композиции, някои от които авторски. Музиката им е свежа и интересна, в нея умело се преплитат вчерашното и днешното танго - едно музикално пътуване из улиците на Буенос Айрес, неподправено танго, изпълнено за истински ценители. И всичко това в камерния формат на дуото, който създава усещане за интимност, за приятелска връзка между музикант и слушател. След края на концерта вечерта ще продължи с милонга (танго парти) до полунощ във фоайето на Дома на киното с DJ Mala. Виното отново ще бъде осигурено от Винпром Русе.


Duo Gobi - Destaillats

-> Информация за музикантите

----------------

Прожекция на филма
“Очите му се затвориха, а светът продължава да се върти” (Испания/Аржентина, 1998)
(на испански език, със субтитри на български)
13 декември, Дом на киното, 18 ч.

Очите му се затвориха, а светът продължава да се върти” (“Sus ojos se cerraron y el mundo sigue andando”) на испанския режисьор Хайме Чавари (Jaime Chavarri) пресъздава Буенос Айрес от 30-те години на миналия век, началото на Златната ера на тангото, времето на великия Карлос Гардел. Филмът представя музиката и моментите от живота на Гардел, проследявайки въображаемата любовна история между младата испанка Хуанита и никому неизвестния певец на танго, Ренцо. Тя е ревностна почитателка на Гардел и открива в Ренцо, неподозирана от него самия, физическа прилика с голямата звезда. Хуанита е съблазнена от младия певец и напуска годеника си, заемайки се да превърне Ренцо в двойник на своя идол. Зашеметени от неустоима страст, в която се смесват противоречиви чувства, двамата се впускат в една авантюра, която ги кара да споделят съдбата на истинския Гардел и да пренапишат историята.

Откъс от филма "Очите му се затвориха, а светът продължава да се върти":


----------------