ЗАЛИ

Събитията от DÍA DEL TANGO 2008 ще се проведат на следните места в София:

Зала 1
ЦЕНТРАЛЕН ВОЕНЕН КЛУБ
Бул. "Цар Освободител" 7

Централният военен клуб е една от културните икони на София, една от първите монументални обществени постройки след Освобождението. В него са се провеждали много събития като концерти, изложби, събрания, театрални постановки, церемонии и други. Строежът на клуба е започнал през 1895 г. Замислена и градена по проект на прочутия чешки архитект Антонин Колар в стил Неоренесанс, сградата е завършена цялостно от българския архитект Никола Лазаров. Тя е представител на следосвобожденската архитектура. Има три етажа, които са с разпределение, характерно за клубните сгради от края на 19 век. Днес Централният военен клуб отлично съчетава класическата атмосфера от началото на века с модерната си функционалност, разгръщайки пъстра палитра от художествена, информационна и образователна дейност.

Снимки на Централния военен клуб и на Зала 1:


_____________________

ДОМ НА КИНОТО
ул. "Екзарх Йосиф" 37

Домът на киното в центъра на София от години е най-важният културен филмов център за професионалистите и истинските киномани. В неговата голяма зала се прожектира най-доброто от световното кино, правят се ретроспективи, организират се седмици на чужди кинематографии, семинари, фестивали, изложби - в красивите му фоайета, предлагат се образователни тематични програми.

Домът на киното е част от Europe Cinemas network и един от основните киносалони за големите софийски международни кинофестивали - Международен София Филм Фест, Киномания, Фестивал на европейските копродукции.

Снимки на Дома на киното (вход и фоайе):