МУЗИКАНТИ

Duo Gobi - Destaillats (Аржентина)

Аржентинското дуо съставено от китариста и певеца Серхио Гоби и бандонеониста Гижермо Дестайжатс, ще пристигне от Берлин, специално за честването на Деня на тангото. Те ще измесат концерт в Дома на киното на ул. "Екзарх Йосиф" 37, на 12 декември от 20 ч.

Серхио Гоби е роден и израства в провинция Буенос Айрес и след като преминава през аржентинския фолклор и боса новата, в началото на 90-те години се посвещава изцяло на тангото. Живее в Берлин от 2001 г. От 2002 г. е певец на известната танго формация Sexteto Andorinha. Изключително популярен и продуктивен като музикант, той участва в редица групи изпълняващи аржентинско танго, между които La Rolando Rivas, 6 Australes, Tangente, Quinteto Ángel, Orquesta Típica Sabor a Tango, Puro Apronte, Tango Fascinación. Освен китарист и певец, той е композитор на танга и изявен художник. Повече информация за Серхио може да прочетете на уебсайта му www.sergiogobi.com.

Гижермо Дестайжатс е роден през 1970 г. В Буенос Айрес, където последователно учи пиано, орган и бандонеон в Националната музикална консерватория. През 1993 основава Trio Pantango, с което той свири повече от 10 години из цяла Европа и издава 6 диска. Член е на един от най-популярните оркестри за аржентинско танго в Европа, Silencio, освен това участва във формациите Que Tangazo, и La Rolando Rivas, свирил е с 6 Australesс и с аржентинския Cuarteto Almagro. Той ще представи на живо един инструмент, който е изключително рядък за България но без който е немислимо автентичното аржентинско танго – бандонеонът. Това е инструментът, за който се казва че диша и има душа, инструментът, който носи духа и магията на тангото и който вече почти 100 години се отъждествява с него.Освен, като дуо двамата музиканти свирят заедно и в групите La Rolando Rivas, на която те са и съоснователи. Репертоарът им е пъстра смесица от традиционно и съвременно танго, изпълняват и авторски композиции. Едно интересно музикално пътуване в неформалната интимност на камерното изпълнение.

-> Информация за билети
-> Програма на събитията по случай Деня на тангото